Diş Beyazlatmada En Çok Yapılan 6 Hata

Diş Beyazlatmada En Çok Yapılan 6 Hata

 Dişleri Beyazlatmak İçin Yapılan Hatalar nelerdir?

Hepimiz bembeyaz ve parlak dişlerle gülümsemek isteriz. Bunun için günümüzde doğal ürünlerden profesyonel işlemlere pek çok yöntem geliştirilmiştir. Ancak beyaz dişler uğruna kimi zaman yanlış bilinen doğrular doğrultusunda hareket edip dişlerimizi beyazlatmak yerine zarar veriyoruz.

 

1) Karbonat ve tuz, iri tanecikli maddeler olduğu için bunlarla fırçalamak dişimizin mine tabakasını aşındırır ve çizer. Sonuç olarak dişlerimiz parlaklığını kaybeder ve aşınan yüzeyler yiyip içtiğimiz besinlerle renklenebilir.

 

2) Tartar, plak oluşumunu engelleyen veya sigara içenlere yönelik üretilen diş macunlarında da fazla miktarda aşındırıcı maddeler olduğu için uzun süreli kullanımda diş minesine kalıcı zarar verebilir.

 

3) Diş fırçalama ve ara yüz iplerinin yanında dişlerimizin mekanik temizliğini ve parlaklığını destekleyen ağız gargaralarının kullanımında, içeriğe dikkat edilmelidir. Çünkü bazı gargaraların uzun süreli kullanımı ağız florası ve tat alma duyusunda bozulmalara neden olabilmektedir. Bunun yanında gargaralar dişlerde lekelenme de yapabilirler.

 

4) Beyazlatma için tercih edilen alkol içeren gargaralar, umulan beyazlatma sonucunu vermediği gibi başka hasarlara sebep olabilir. Alkol tüketimi ağız kanserlerine sebep olur düşüncesinden yola çıkılmış fakat alkollü gargaralardaki alkol miktarının ağız kanserine sebep olabileceğinin ne doğruluğunu kanıtlayan ne de aksini iddia eden bir kanıt bulunmamıştır.

 

5) Diş beyazlatma bantları, kalemleri ve cilaları ise zayıf beyazlatıcı etki gösteren düşük konsantrasyonda beyazlatıcı ajanlardır. Boyama etkisiyle dişlerin daha beyaz görünmesini sağlayan kimyasallar ve renklenmelerin giderilmesi amacıyla eklenen çeşitli arındırıcılar içerirler. Bu yüzden hekimlere danışmadan, bilinçsiz kullanımı diş ve dişetlerinde duyarlılığa sebep olur. Yani hem sağlığınıza hem de kesenize zarardır.

 

6) Hazır diş beyazlatma kalıpları genelde aynı ölçüdedir, ancak herkesin ağız yapısı farklı olduğu için kalıp ağza tam oturmayıp diş etlerine taşma yapabilir. Bu da diş etlerine zarar verir. Doğru olan diş hekiminizin ağız ölçünüze uygun olarak hazırlayacağı plakları kullanmaktır.

 

Daha doğru yöntemlerle dişlerinizi beyazlatmak için muhakkak hekiminizden profesyonel destek almalısınız. Diş beyazlatma işlemi genelde ofis tipi veya ev tipi olmak üzere 2 şekilde yapılabilmektedir.

 

Öncelikle diş hekiminize muayene olup bu işlemin sizin dişleriniz için uygun olup olmadığını öğrenmeniz gerekir. Daha sonra hekiminiz ofiste lazer desteğiyle çeşitli beyazlatma ajanları kullanarak diş yapınıza göre 1 veya 2 seansta diş beyazlatma işleminizi ofiste tamamlar ve eğer yeterli sonuç alınamaz ise dişlerinize uygun plaklar üreterek bu işleme bir veya iki hafta daha evde uygulamanız önerilir.

 

Fakat bu yapılan diş beyazlatma işlemlerinin hepsi diş hekiminizin kontrolü altında olmalıdır. Yoksa gereğinden fazla beyazlatma jeli kullanarak dişinizin mine yapısına zarar verebilirsiniz…